προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Total Time 40 mins Servings: 10

Υλικά

Για τα κέικ

Για την πραλίνα

Εκτέλεση

Για τα κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  2. Βάζω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και τη σκόνη φουντουκιού. Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το κρύο βούτυρο και ανακατεύω καλά.

  4. Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για την πραλίνα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την πραλίνα και την λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Μεταφέρω την πραλίνα σε μια σακούλας ζαχαροπλαστικής και γεμίσω τα μικρά κέικ.

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...