προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 25 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 55 mins Servings: 4 Best Season: Fall

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω τους κύβους του βουτύρου και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά μία μία τις κουταλιές του νερού, δουλεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

  2. Τοποθετώ το ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω σε φύλλο διαμέτρου 22 εκ. Μεταφέρω τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και πιέζω για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Σκεπάζω την ταρτιέρα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και στρώνω στη βάση ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Γεμίζω την τάρτα με ρύζι ή φακές και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Για την κρέμα

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετώ σε χαμηλή φωτιά. Δουλεύω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 6-8 λεπτά).

Για την τάρτα

  1. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι από την άδεια ταρτιέρα και ρίχνω την κρέμα λεμονιού. Ισιώνω καλά την επιφάνεια και ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

  2. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Στολίζω με κόκκινα φρούτα και σερβίρω αμέσως.

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...