προορισμός…γεύση!

Κρακελέ μπισκότα κολοκύθας

Κρακελέ μπισκότα κολοκύθας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 11 mins Total Time 31 mins Servings: 24

Υλικά

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βάζω την κρύα κολοκύθα στον μύλο των λαχανικών και την κάνω πουρέ. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλατισμένο βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το φτερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το αυγό, την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.

  4. Σε 2 μικρά μπολάκια βάζω ξεχωριστά τις ζάχαρες (κρυσταλλική και άχνη) που έχω για την επιφάνεια.

  5. Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω 24 μπαλάκια. Τα «περνάω» πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από την άχνη. Τα πιέζω λίγο για να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετώ στις λαμαρίνες.

  6. Ψήνω τα μπισκότα για 11 λεπτά περίπου ή μέχρι να δημιουργηθούν «ρωγμές» στην επιφάνειά τους και να στεγνώσουν στις άκρες. Διατηρούνται σε δοχείο μέχρι και 7 ημέρες. 

Keywords: κρακελέ μπισκότα κολοκύθας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Really good!

  1. Alexandra

    Really good!