προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 11 λεπ Total Time 31 λεπτά. Servings: 24

Υλικά

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω την κρύα κολοκύθα στον μύλο των λαχανικών και την κάνω πουρέ. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλατισμένο βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το φτερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το αυγό, την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.

  4. Σε 2 μικρά μπολάκια βάζω ξεχωριστά τις ζάχαρες (κρυσταλλική και άχνη) που έχω για την επιφάνεια.

  5. Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω 24 μπαλάκια. Τα «περνάω» πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από την άχνη. Τα πιέζω λίγο για να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετώ στις λαμαρίνες.

  6. Ψήνω τα μπισκότα για 11 λεπτά περίπου ή μέχρι να δημιουργηθούν «ρωγμές» στην επιφάνειά τους και να στεγνώσουν στις άκρες. Διατηρούνται σε δοχείο μέχρι και 7 ημέρες. 

Keywords: κρακελέ μπισκότα κολοκύθας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση