προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό.

Μπισκότα σιμιγδαλιού με πάστα σύκου pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά με πάστα σύκου

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 41 λεπτά. Servings: 25 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Τα σύκα, αποτελούν πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Τέλος, η παρουσία του βουτύρου «απογειώνει» όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.

Υλικά

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου για να βραχεί καλά το σιμιγδάλι. Προσθέτω το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.

    blank

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.

    blank

Για τα μπισκότα:

  1. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βάζω το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση όσο γίνεται πιο λεία.

    blank
  2. Βάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο επάνω από την πάστα σύκου και πιέζω να κολλήσει καλά. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1½ εκ. αν το ύψος του είναι περισσότερο, πιέζω με τον πλάστη για να λεπτύνει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα ή σε ρόμβους.

    blank
  3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 25


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά πάστα σύκου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση