προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό.

Prep Time 30 min Cook Time 10 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 40 mins Servings: 25

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου για να βραχεί καλά το σιμιγδάλι

  2. Προσθέτω το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη

  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά

  4. Για τα μπισκότα: Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη

  5. Βάζω το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο

  6. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση όσο γίνεται πιο λεία

  7. Βάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω σε λεπτό φύλλο

  8. Μεταφέρω το φύλλο επάνω από την πάστα σύκου και πιέζω να κολλήσει καλά

  9. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1½ εκ

  10. αν το ύψος του είναι περισσότερο, πιέζω με τον πλάστη για να λεπτύνει

  11. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα ή σε ρόμβους

  12. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

  13. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...