προορισμός…γεύση!

Μαγική φοκάτσια, ιδανική για σνακ ή brunch. Στολίστε την επιφάνεια με υλικά της επιλογής σας. Διάφορα μυρωδικά, πιπεριές, σέλερι, ακόμη και κολοκύθα τριμμένη.

Prep Time 20 min Cook Time 40 min Rest Time 1H30 min Total Time 1 hr 1 min Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος

  2. Ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο και όταν ενωθούν όλα τα υλικά, ρίχνω στο τέλος το αλάτι

  3. Ζυμώνω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη

  4. Βουτυρώνω καλά ένα γυάλινο μπολ, αδειάζω εκεί τη ζύμη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο

  5. Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνω ένα μακρύ κορδόνι, πάχους περίπου 3-4 εκατοστών

  6. Τυλίγω το κορδόνι σε σπιράλ, το μεταφέρω σε ένα λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

  7. Το σκεπάζω και το αφήνω και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά)

  8. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο, στολίζω με ντοματίνια και ελιές και πασπαλίζω με σκληρό τυρί

  9. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 30 λεπτά

  10. Αφαιρώ το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει

author-sign

Δείτε επίσης...