προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την γέμιση:

  1. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζω και τις αφήνω για 30 λεπτά σε σουρωτήρι. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω τις μελιτζάνες σε 2 λαμαρίνες και τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνω τις μελιτζάνες για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ο χρόνος εξαρτάται ανάλογα με το πάχος που θα τις κόψετε).

    blank
  2. Πλένω τα λαχανικά, τα σκουπίζω και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω όλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

    blank

Για την γέμιση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μοτσαρέλα, τα μισά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω καλά.

  2. Στρώνω τις περισσότερες μελιτζάνες σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. καλύπτοντας όλη τη βάση και τα πλαϊνά. Αδειάζω τη γέμιση, ισιώνω με ένα κουτάλι και καλύπτω με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Πιέζω με ένα κουτάλι στο κέντρο και τοποθετώ εκεί την φρέσκια μοτσαρέλα. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

  3. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το φαγητό για 15 λεπτά. Ξεφορμάρω και σκορπίζω τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.

Keywords: τούρτα μελιτζάνας λαχανικά σοτέ μοτσαρέλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση