
Μπακλαβάς παραδοσιακός με ελαιόλαδο
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Σιρόπι
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνω για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει καλά.
Γέμιση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο σε σκόνη και το σουσάμι.
Μπακλαβάς
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Στρώνω 2 φύλλα σε ένα ταψί 22x35 εκ. και σκορπίζω 1-2 κουταλιές γέμιση. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να στρώνω τα φύλλα και τη γέμιση εναλλάξ μέχρι να τελειώσω με 2 φύλλα κρούστας.
-
Με ένα μαχαίρι χαράζω τον μπακλαβά σε κομμάτια και καρφώνω στο κάθε ένα από 1 γαρύφαλλο.
-
Ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και ραντίζω τον μπακλαβά. Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες μέχρι τα φύλλα να γίνουν τραγανά.
-
Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Περιχύνω με το μέλι και τον αφήνω να κρυώσει.
❤️ ❤️ ❤️
Exceptional!