προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 2 hour Rest Time 5 min Total Time 2 hrs 25 mins Servings: 20 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνω για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει καλά.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο σε σκόνη και το σουσάμι.

Μπακλαβάς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Στρώνω 2 φύλλα σε ένα ταψί 22x35 εκ. και σκορπίζω 1-2 κουταλιές γέμιση. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να στρώνω τα φύλλα και τη γέμιση εναλλάξ μέχρι να τελειώσω με 2 φύλλα κρούστας.

  2. Με ένα μαχαίρι χαράζω τον μπακλαβά σε κομμάτια και καρφώνω στο κάθε ένα από 1 γαρύφαλλο.

  3. Ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και ραντίζω τον μπακλαβά. Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες μέχρι τα φύλλα να γίνουν τραγανά.

  4. Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Περιχύνω με το μέλι και τον αφήνω να κρυώσει.

Keywords: παραδοσιακό μπακλαβάς, ελαιόλαδο, κανέλλα,μπακλαβάς παραδοσιακός με ελαιόλαδο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

  1. ❤️ ❤️ ❤️

  2. Exceptional!

Απάντηση