προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Αγαπημένο κοτόπουλο σε μια φανταστική πρόταση της Ντίνας! Το κοτόπουλο είναι συνώνυμο της άπαχη πρωτεΐνης, και όχι άδικα αφού αρκεί μια μερίδα στήθους κοτόπουλου για να πάρει κάποιος την εντυπωσιακή ποσότητα των 31 γραμμαρίων υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 21 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Αγαπημένο κοτόπουλο σε μια φανταστική πρόταση της Ντίνας! Το κοτόπουλο είναι συνώνυμο της άπαχη πρωτεΐνης, και όχι άδικα αφού αρκεί μια μερίδα στήθους κοτόπουλου για να πάρει κάποιος την εντυπωσιακή ποσότητα των 31 γραμμαρίων υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης. Τα συνοδευτικά του: γλυκοπατάτα, σελινόριζα, καρότο, παντζάρι και φινόκιο αποτελούν εξαιρετικές υπερτροφές πλούσιες σε πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Ακόμα, η παρουσία του αγελαδινού βουτύρου «απογειώνει» όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά, με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η συνταγή είναι ιδανική για να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζω τη γλυκοπατάτα, τη σελινόριζα, τα καρότα, το φινόκιο, τα κρεμμύδια, και τα κρεμμύδια και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζω τα παντζάρια και κόβω τα 4 στη μέση και το 1 το κόβω σε λεπτά φετάκια.

    blank
  2. Σε ένα μπολ δουλεύω το βούτυρο με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι. Βάζω γάντια και με τα χέρια μου «ξεκολλάω» το δέρμα από το ψαχνό του κοτόπουλου με προσοχή για να μη το σκίσω. Παίρνω αρκετό από το βούτυρο και το αλείφω μεταξύ δέρματος και ψαχνού και κατόπιν βάζω τις φέτες παντζαριού. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και μεταφέρω το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίζω την κοιλιά με το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και το 1 λεμόνι κομμένο στη μέση.

    blank
  3. Βάζω τα λαχανικά σε ένα μπολ, ρίχνω όσο βούτυρο έχει απομείνει, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το χυμό του δεύτερου λεμονιού. Αραδιάζω τα λαχανικά γύρω από το κοτόπουλο, προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό και ψήνω στο φούρνο για 1-1½ ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχω αν υπάρχει υγρασία στο ταψί και αν έχει στεγνώσει, προσθέτω λίγο νερό ακόμη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κοτόπουλο ψητό ρίζες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση