προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 18 min Total Time 33 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τη 1 πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα και το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 6 λεπτά. Ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για 3 λεπτά ακόμη.

  3. Προσθέτω το τυρί κρέμα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω για να λιώσει το τυρί και να «βραχούν» τα σπαγγέτι από τη σάλτσα.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την δεύτερη πιπεριά και φρέσκο θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Note

Εάν θέλετε να φτιάξετε την θαλασσινή μακαρονάδα σε περιόδους νηστείας, αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα με ταχίνι.

author-sign

Δείτε επίσης...