προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 18 λεπ Total Time 33 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά και τα σουρώνω.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τη 1 πιπεριά Φλωρίνης και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, το μέλι, την πάπρικα και το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 6 λεπτά. Ρίχνω τις γαρίδες και βράζω για 3 λεπτά ακόμη.

  3. Προσθέτω το τυρί κρέμα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω για να λιώσει το τυρί και να «βραχούν» τα σπαγγέτι από τη σάλτσα.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω την δεύτερη πιπεριά και φρέσκο θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.

Keywords: θαλασσινά σπαγγέτι με πικάντικες γαρίδες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση