προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια ακόμα γλυκιά συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου, φτιαγμένη από τα πιο αγνά και ταυτόχρονα νόστιμα υλικά. Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Prep Time 10 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 24

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το brownie: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  2. Βουτυρώνω ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 20x30 εκ

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα τη ζάχαρη με το κακάο

  4. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάω όλα μαζί μέχρι να αφρατέψουν

  5. Τέλος, προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύω καλά

  6. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι

  7. Για τη στρώση cookie: Χτυπάω με το μίξερ χειρός το βούτυρο και της ζάχαρες για 2-3 λεπτά

  8. Προσθέτω το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια

  9. Τέλος, προσθέτω τη σόδα, το αλεύρι και το αλάτι και μόλις ενωθούν προσθέτω και τα ¾ φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

  10. Αδειάζω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο 20x30 εκ

  11. Αφαιρώ την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζω τη ζύμη στο ταψάκι με το μείγμα brownie και σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας

  12. Ψήνω το brookie για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει τη ζύμη

  13. Αν η ζύμη πάρει γρήγορα χρώμα, σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο

  14. Αφήνω το brookie να κρυώσει εντελώς, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...