προορισμός…γεύση!

Παραδοσιακή, ιταλική κρέμα που έχει αγαπηθεί πολύ από τους Έλληνες. Γίνεται πανεύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή να παγώσει.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

πανακοτα γιαουρτιου με γλυκο κουταλιου κυδωνι

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 22 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Παραδοσιακή, ιταλική κρέμα που έχει αγαπηθεί πολύ από τους Έλληνες. Γίνεται πανεύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή να παγώσει. Εγώ συνήθως την φτιάχνω το βράδυ και την σερβίρω την επόμενη μέρα.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.

    blank
  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, προσθέτω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κυδώνι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν με το μίγμα.

    blank
  3. Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.

    blank
  4. Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.

    blank
  5. Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.

    blank
  6. Συνοδεύω την πανακότα με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πανακοτα γιαουρτιου γλυκο κουταλιου κυδωνι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση