προορισμός…γεύση!

0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Πανακότα γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού κυδώνι

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 6 ώρα Total Time 6 ώρες 21 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την πανακότα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, προσθέτω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κυδώνι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν με το μίγμα.

  3. Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
    Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.
    Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.
    Συνοδεύω την πανακότα με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Keywords: πανακοτα γιαουρτιου γλυκο κουταλιου κυδωνι

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση