προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες. Το θρεπτικό αυτό σύνολο προσφέρει σημαντική προστασία στην υγεία. Ταυτόχρονα, το αγελαδινό βούτυρο παρέχει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την απόλυτη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Την εποχή του κορωναιού κάθε επιπλέον προσθήκη βιταμίνης D από τρόφιμα που την περιέχουν σε αφθονία όπως είναι το βούτυρο, είναι πολύτιμη και πολύ σημαντική. Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την φανταστική γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών τροφίμων.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Δουλεύω με τον γάντζο για 8-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

    blank

Για το κέικ:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 13x32 εκ.

    blank
  2. Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο περίπου 20x35 εκ. Αδειάζω την μαρμελάδα στο κέντρο και με μια μαρίζ την απλώνω αφήνοντας περίπου 1-2 εκ. από την περίμετρο. Με προσοχή, τυλίγω από την μακριά πλευρά σε ρολό και βρέχω με λίγο νερό στην άκρη για να κολλήσει.

    blank
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω κάθετα το ρολό στη μέση και κατόπιν πλέκω τα δύο μέρη σε κοτσίδα. Μεταφέρω την κοτσίδα στη βουτυρωμένη φόρμα, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω στην άκρη για 30-40 λεπτά να φουσκώσει.

    blank
  4. Αλείφω την επιφάνεια με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη ζεστό αλείφω με λίγη επιπλέον μαρμελάδα για να γυαλίσει.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: babka μαρμελάδα πορτοκάλι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση