προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον και τρέφονται με πιστοποιημένες GMO free τροφές, ιχθυέλαια και ιχθυάλευρα υψηλής διατροφικής αξίας. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Συγκεκριμένα, στις τσιπούρες FISH FROM GREECE περιέχονται βιταμίνες, όπως η Α, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η βιταμίνη D, που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και βιταμίνες B, όπως η Β6 που συμβάλλει στην σύνθεση αμινοξέων και την παραγωγή ενέργειας. Φυσικά, μας προσφέρουν Και πολύτιμα ω-3 λιπαρά, που συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Υλικά

Για τα λαχανικά

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα λαχανικά:

  1. Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Κόβω τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες, τις αλατίζω και τις αφήνω για 15 λεπτά. Ξεπλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Τις απλώνω σε μια λαμαρίνα και της ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω την πάστα ελιάς, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και το μοιράζω σε δύο πιάτα. Τοποθετώ μια ψημένη μελιτζάνα, 1 φέτα ντομάτας, 1 φιλέτο τσιπούρας και επαναλαμβάνω της στρώσεις τελειώνοντας με ένα φιλέτο ψαριού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και στολίζω με κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μιλφέιγ τσιπούρας μελιτζάνα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση