προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Αγαπημένη Ιταλική συνταγή με μοναδικά υλικά από την Ντίνα Νικολάου! Τα φρούτα αποτελούν θαυμάσιες πηγές θρεπτικών συστατικών, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Prep Time 15 min Cook Time 50 min Rest Time 45 min Total Time 1 hr 50 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω το χλιαρό νερό σε ένα μπολ, ρίχνω πασπαλιστά τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω

  2. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει

  3. Βάζω το αλεύρι σε ένα μεγαλύτερο μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω

  4. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζω το νερό με τη μαγιά

  5. Ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη

  6. Την σκεπάζω και την αφήνω για 45 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  8. Ξεφουσκώνω τη ζύμη, προσθέτω το σκληρό τυρί και ζυμώνω για 5 λεπτά

  9. Αλείφω με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα 22-24 εκ

  10. και πιέζω εκεί τη ζύμη για να καλύψω όλη τη φόρμα

  11. Σκορπίζω τα φρούτα, τα αγγουράκια και τα πιέζω για να μισοβυθιστούν

  12. Πασπαλίζω με χοντροσπασμένο πιπέρι, σκορπίζω το μπλε τυρί και λίγα κλαδάκια ρίγανη και ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο

  13. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30-35 λεπτά

  14. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά

author-sign

Δείτε επίσης...