προορισμός…γεύση!

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.

ψωμάκια με λιναρόσπορο

ψωμάκια με λιναρόσπορο και σκληρό τυρί δανίας

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 15 mins Rest Time 1 min Total Time 36 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω στην κουζινομηχανή με τον γάντζο, τα άλευρα, τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το μέλι. Δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά και προσθέτω το λιναρόσπορο και το σκληρό τυρί. Συνεχίζω να ζυμώνω για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  2. Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
  3. Kόβω τη ζύμη σε 10-12 κομμάτια και πλάθω ελαφρά σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 10 λεπτά. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.
Keywords: ψωμάκια λιναρόσπορο σκληρό τυρί δανίας

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Really good!