προορισμός…γεύση!

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.

ψωμάκια με λιναρόσπορο pinit
1 Add to Favorites

Ψωμάκια με λιναρόσπορο και σκληρό τυρί Δανίας

Prep Time 20 min Cook Time 15 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 35 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω στην κουζινομηχανή με τον γάντζο, τα άλευρα, τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το μέλι

  2. Δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά και προσθέτω το λιναρόσπορο και το σκληρό τυρί

  3. Συνεχίζω να ζυμώνω για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά

  4. Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα

  6. Kόβω τη ζύμη σε 10-12 κομμάτια και πλάθω ελαφρά σε στρογγυλά μπαλάκια

  7. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 10 λεπτά

  8. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά

author-sign

Δείτε επίσης...