Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…

Σφολιατοπιτα με βερίκοκα
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα
-
Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-26 εκ
-
και το αφήνω στην άκρη
-
Κόβω τα βερίκοκα σε φετάκια
-
Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα
-
Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη
-
Απλώνω στο κέντρο μια «γραμμή» αρκετό τυρί κρέμα και πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας
-
Στο επάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας κάνω μια «γραμμή» με μαρμελάδα
-
Στο κάτω μέρος με τη μαρμελάδα στρώνω μια σειρά κομμένα βερίκοκα ενώ στο πάνω μέρος, σκορπίζω λίγα δημητριακά βρώμης
-
Γυρίζω μέρος με τα βερίκοκα, καλύπτοντας τη λωρίδα του τυριού
-
Γυρίζω και το επάνω μέρος με τα δημητριακά και καλύπτω τα άλλα δύο κομμάτια σχηματίζοντας ένα μακρύ μπαστούνι
-
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε κομμάτια των 2 εκατοστών και τα τοποθετώ (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω) μέσα στο ταψάκι, κυκλικά
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά
-
Αλείφω όλη την βερικοκόπιτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει