προορισμός…γεύση!

Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά τα μήλα και τα σκουπίζω. Τα κόβω στα τέσσερα και αραιώ τους πυρήνες. Με ένα μαντολίνο, κόβω το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες, πάχους 2 χιλιοστών. Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και ραντίζω με το χυμό λεμονιού.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζω για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) και ρίχνω μια δόση φετάκια μήλου (όχι πολλά μαζί γιατί θα σταματήσει ο βρασμός). Βράζω τα φετάκια μέσα το σιρόπι για 2 λεπτά και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνω σε μια πιατέλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα μήλα.

  3. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 22-22 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

  4. Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας (η στενή πλευρά προς το μέρος μου) και το βουτυρώνω καλά. Διπλώνω το φύλλο στη μέση, το βουτυρώνω και διπλώνω και πάλι στη μέση. Με ένα κουταλάκι απλώνω κατά μήκος μια γραμμή μαρμελάδα μήλο (περίπου 3 κουταλάκια). Τοποθετώ τα φετάκια μήλου, φροντίζοντας το 1/3 του ύψους τους να εξέχει από το φύλλο κρούστας. Διπλώνω το φύλλο κρούστας στη μέση, έτσι ώστε το κάτω μέρος να σκεπάζει τη μαρμελάδα και τα 2/3 από τα φετάκια μήλου. Τυλίγω το φύλλο με προσοχή σχηματίζοντας ένα ρολάκια. Τοποθετώ το ρολάκι στη φόρμα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ρολάκια τα οποία τοποθετώ στη φόρμα, το ένα κολλητά στο άλλο.

  5. Με όσο βούτυρο έχει απομείνει βουτυρώνω γενναιόδωρα τα ρολάκια. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  6. Αποσύρω από το φούρνο, ανοίγω αμέσως και με προσοχή τη φόρμα και μεταφέρω τη μηλόπιτα σε ένα πιάτο (δεν αφήνω να κρυώσει πριν την ξεφορμάρω γιατί η μαρμελάδα με το σιρόπι που τυχόν πέσει στην βάση της φόρμα, θα κολλήσουν). Πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω αμέσως.

Keywords: tριανταφυλλενια μηλοπιτακια

1 Comment