προορισμός…γεύση!

[:el][:]

[:el]Διάσημη τούρτα που γίνεται αποκλειστικά με φράουλες. Είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά σας εγγυόμαι, ότι αξίζει ο κόπος. Η κρέμα έχει βελούδινη υφή…[:]

Διάσημη τούρτα που γίνεται αποκλειστικά με φράουλες και βελούδινη υφή. Είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά σας εγγυώμαι, ότι αξίζει ο κόπος pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

[:el]FRAISIER – ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ[:]

Δυσκολία: Advanced Prep Time 20 min Cook Time 10 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 30 mins Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  2. Κοσκινίζω το αλεύρι

  3. Σε δύο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω με το μολύβι, 2 ίδιους κύκλους διαμέτρου 26 εκ

  4. Βάζω τα δύο χαρτιά σε δύο λαμαρίνες (με το σχεδιασμένο μέρος προς τα κάτω) και τα αφήνω στην άκρη

  5. Για το παντεσπάνι: Βάζω στον κάδο του τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα

  6. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ ρίχνω πασπαλιστά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί στη μαρέγκα και να σφίξει

  7. Χαμηλώνω λίγο την ένταση του μίξερ και προσθέτω σε αργή ροή τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα για ακόμη 5 δευτερόλεπτα

  8. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι

  9. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ

  10. Μοιράζω το μείγμα στο κέντρο των 2 κύκλων και με μια σπάτουλα απλώνω το μείγμα για να καλύψω όλη την επιφάνεια, όσο γίνεται πιο ισόπαχα

  11. Βάζω την άχνη σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζω επάνω στη ζύμη

  12. Ψήνω τα παντεσπάνια για 10 λεπτά

  13. Βγάζω τις λαμαρίνες από το φούρνο και μεταφέρω τα παντεσπάνια μαζί με το χαρτί, επάνω στον πάγκο της κουζίνας

  14. Αναποδογυρίζω τα παντεσπάνια με προσοχή (για να έρθει το χαρτί από την επάνω μεριά) επάνω σε σχάρα

  15. Όσο είναι ακόμη ζεστά, ραντίζω με ελάχιστο νερό για να βραχούν τα χαρτιά και τα τραβάω απαλά

  16. Αφήνω τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς

  17. Για την κρέμα: Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα

  18. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω το λοβό της βανίλιας, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω μαζί με το λοβό στην κατσαρόλα με το γάλα

  19. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω το γάλα μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός

  20. Βάζω στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν

  21. Πετάω τον λοβό της βανίλιας από το γάλα και ρίχνω σε αργή ροή και ενώ συνεχίζει το χτύπημα του μίξερ, τα ¾ της ποσότητας του καυτού γάλατος μέσα στον κάδο

  22. Βάζω ένα μικρό σουρωτήρι στο χείλος της κατσαρόλας και σουρώνω από εκεί το μείγμα των κρόκων

  23. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα

  24. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τους κύβους βουτύρου και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθεί με την κρέμα

  25. Αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας

  26. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει

  27. Βάζω την κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά

  28. Προσθέτω σταδιακά και σε δόσεις το μαλακωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσει η κρέμα, βελούδινη υφή

  29. Για το σιρόπι: Βάζω το νερό και στη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλακι και βράζω για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός

  30. Αποσύρω από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτω το ρούμι

  31. Συναρμολόγηση: Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 26 εκ

  32. και τοποθετώ τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι

  33. Με ένα πινέλο ραντίζω με το σιρόπι

  34. Κόβω 6-8 φράουλες στη μέση και τις στήνω περιμετρικά της φόρμας με το κομμένο μέρος να ακουμπά στο στεφάνι της φόρμας και η μύτη τους προς τα πάνω

  35. Απλώνω τη μισή ποσότητα κρέμας και ενδιάμεσα σκορπίζω αρκετές φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

  36. Σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι και ραντίζω με αρκετό σιρόπι

  37. Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα

  38. Σκεπάζω την τούρτα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες

  39. Αφαιρώ τη μεμβράνη, πασπαλίζω με τα φιστίκια Αιγίνης και στολίζω με διάφορα φρέσκα φρούτα

Keywords: γαλλική τούρτα, fraisier, τούρτα με φράουλες,fraisier – γαλλυρτα με φραουλες βουτυρενια κρεμα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση