προορισμός…γεύση!

Δαμασκηνόπιτα με σφολιάτα

Δαμασκηνόπιτα με σφολιάτα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για τα φύλλα

Για τη σαντιγί

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι βρώμης, τα ασπράδια, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζω με τα χέρια μου για να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  2. Κρατάω 2-3 δαμάσκηνα στην άκρη και ρίχνω τα υπόλοιπα σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύω και τα αδειάζω στην ταρτιέρα, σκορπίζοντας τα δαμάσκηνα για να απλώσουν παντού.

  3. Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και το ροδάκι της πίτσας, κόβω λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.

  4. Τοποθετώ ένα μικρό τσέρκι στο κέντρο της ταρτιέρας, επάνω στα δαμάσκηνα και αλείφω με χτυπημένο ασπράδι τις άκρες της βάσης. Παίρνοντας μία μία της λωρίδες σφολιάτας αρχίζω να τις τοποθετώ ακτινωτά γύρω από το τσέρκι, πιέζοντάς τες ελαφρά για να κολλήσουν στην άκρη της ταρτιέρας.

  5. Αφού τελειώσω με όλες τις λωρίδες, αφαιρώ το κεντρικό τσέρκι και γεμίζω με τα δαμάσκηνα που είχα κρατήσει στην άκρη. Αλείφω τις λωρίδες με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λωρίδες.
    Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: δαμασκηνόπιτα σφολιάτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Supreme