προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω καλά τους λωτούς και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ένα μικρό κομμάτι από το επάνω μέρος (όπως κόβουμε τις ντομάτες για τα γεμιστά). Αφαιρώ τα κουκούτσια και αδειάζω τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Την ψιλοκόβω και την αφήνω στην άκρη. Τοποθετώ τους λωτούς σε ένα στρογγυλό ταψάκι.

Για τη γέμιση και το ψήσιμο

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τη σάρκα των λοτών, το πλιγούρι και τις πιπερίτσες αν τις χρησιμοποιήσω, και το σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το κύμινο. Αφήνω να βράσουν τα υλικά για 6-7 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τα μυρωδικά και τις σταφίδες και ανακατεύω.

  2. Γεμίζω τους λωτούς, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

Keywords: λωτοί γεμιστοί με αρωματικό πλιγούρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση