προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το αιώνιο ζήτημα των Ελληνίδων νοικοκυρών… Τι θα μαγειρέψω αύριο για όλη την οικογένεια; Μια εύκολη, νόστιμη και απολύτως θρεπτική συνταγή όπως οι ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ…

Τσιπούρες με εσπεριδοειδή pinit
0 Add to Favorites

Τσιπούρες με εσπεριδοειδή και πλιγούρι με μυρωδικά και σουσάμι

Prep Time 15 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα

  2. Πλένω καλά τα φρούτα και τα κόβω σε λεπτές φέτες

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χυμό από τα πορτοκάλια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  4. Ανοίγω 2 μεγάλες λαδόκολλες, στρώνω μια σειρά από διάφορες φέτες φρούτων και ακουμπώ επάνω τα ψάρια

  5. Ραντίζω με το μείγμα της μουστάρδας τα ψάρια, φροντίζοντας να βραχούν και εσωτερικά (στις κοιλιές)

  6. Γεμίζω τις κοιλιές με μαϊντανό, καλύπτω με τις υπόλοιπες φέτες και σκορπίζω τη ρίγανη

  7. Κλείνω καλά τις λαδόκολλες και μεταφέρω σε μια λαμαρίνα του φούρνου

  8. Ψήνω για 30 λεπτά

  9. Για το πλιγούρι: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον ζωμό και το πληγούρι

  10. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω το πλιγούρι να φουσκώσει και να τραβήξει όλο το ζωμό

  11. Μόλις δω ότι έχει φουσκώσει καλά το πλιγούρι, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα

  12. Αλατίζω και ανακατεύω καλά

  13. Σερβίρω με τις τσιπούρες

author-sign

Δείτε επίσης...