
Σαλάτα με ροβίτσα, πορτοκάλι, κρεμμύδι και σύγκλινο
Υλικά
Για την βινεγκρέτ
Εκτέλεση
-
Ξεπλένω τα φασόλια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 40 λεπτά.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρω τους κύβους του σύγκλινου μέχρι να ροδίσουν. Τους αφαιρώ από το τηγάνι και τους αφήνω σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
-
Καθαρίζω το πορτοκάλι όσο καλύτερα μπορώ από τα λευκά του μέρη. Το φιλετάρω σε λεπτές φετούλες.
-
Σε μια σαλατιέρα βάζω τη ροβίτσα, το κρεμμύδι, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το σύγκλινο, λίγες ελιές και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζω τη σαλάτα σερβίρω αμέσως.
Note
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ