προορισμός…γεύση!

Prep Time 25 mins Cook Time 20 mins Total Time 45 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 24 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά και πασπαλίζω με αλεύρι 12 θήκες για μάφινς (αν έχω δύο ταψάκια για μάφινς προετοιμάζω 24 θήκες για μάφινς).

  2. Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας και κόβω με κουπάτ μαργαρίτα 24 φύλλα. Μεταφέρω τα σφολιατάκια-μαργαρίτες στις θήκες των μάφινς, πιέζω ελαφρά στη βάση και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να μη χαλάσω το σχήμα τους και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός (όχι να πήξει). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη μισή ποσότητα του μείγματος στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν. Αδειάζω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για να κρυώσει.

  2. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη τα σφολιατάκια και τα γεμίζω με κρέμα λεμονιού. Απογεμίζω με σπόρους ροδιού και σερβίρω.

Keywords: σφολιατάκια κρέμα λεμόνι ρόδι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Excellent!