Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

Σφολιατάκια με κρέμα λεμόνι και ρόδι
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
-
Βουτυρώνω ελαφρά και πασπαλίζω με αλεύρι 12 θήκες για μάφινς (αν έχω δύο ταψάκια για μάφινς προετοιμάζω 24 θήκες για μάφινς)
-
Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας και κόβω με κουπάτ μαργαρίτα 24 φύλλα
-
Μεταφέρω τα σφολιατάκια-μαργαρίτες στις θήκες των μάφινς, πιέζω ελαφρά στη βάση και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να μη χαλάσω το σχήμα τους και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
-
Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν
-
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι
-
Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός (όχι να πήξει)
-
Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη μισή ποσότητα του μείγματος στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν
-
Αδειάζω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά
-
Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα
-
Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύω καλά
-
Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί
-
Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για να κρυώσει
-
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη τα σφολιατάκια και τα γεμίζω με κρέμα λεμονιού
-
Απογεμίζω με σπόρους ροδιού και σερβίρω