προορισμός…γεύση!

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

Prep Time 25 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 24

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Βουτυρώνω ελαφρά και πασπαλίζω με αλεύρι 12 θήκες για μάφινς (αν έχω δύο ταψάκια για μάφινς προετοιμάζω 24 θήκες για μάφινς)

  3. Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας και κόβω με κουπάτ μαργαρίτα 24 φύλλα

  4. Μεταφέρω τα σφολιατάκια-μαργαρίτες στις θήκες των μάφινς, πιέζω ελαφρά στη βάση και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να μη χαλάσω το σχήμα τους και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  5. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν

  6. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι

  7. Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός (όχι να πήξει)

  8. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη μισή ποσότητα του μείγματος στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν

  9. Αδειάζω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά

  10. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα

  11. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύω καλά

  12. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί

  13. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για να κρυώσει

  14. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη τα σφολιατάκια και τα γεμίζω με κρέμα λεμονιού

  15. Απογεμίζω με σπόρους ροδιού και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...