προορισμός…γεύση!

Για να καθαρίσετε τα φουντούκια, αφού τα ψήσετε για λίγο στο φούρνο, βάλτε τα μέσα σε μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε τα με τα χέρια. Έτσι, θα φύγουν οι φλοίδες.

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Για να καθαρίσετε τα φουντούκια, αφού τα ψήσετε για λίγο στο φούρνο, βάλτε τα μέσα σε μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε τα με τα χέρια. Έτσι, θα φύγουν οι φλοίδες.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για μαύρη γκανάζ

Για την λευκή γκανάζ

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη ζύμη:

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος ρίχνω το αυγό. Χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη, την οποία πλάθω σε μπάλα, τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα 22 εκ. ή τέσσερα ατομικά ταρτάκια.

    blank
  3. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. και πάχους 1/2 εκ. Το στρώνω προσεκτικά στη βουτυρωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι). Κόβω ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω την ταρτιέρα με ρεβίθια ή ρύζι και ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω την ταρτιέρα από τον φούρνο, αφαιρώ τα ρεβίθια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.

    blank
  4. Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για τις γκανάζ:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω μέχρι να πάρει μια βράση. Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνω την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνω τα υλικά για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Προσθέτω τα φουντούκια, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.

    blank
  2. Για την λευκή γκανάζ ακολουθώ την ίδια ακριβώς διαδικασία.

    blank

Για την τάρτα:

  1. Ξεφορμάρω την κρύα τάρτα από την ταρτιέρα και την τοποθετώ σε μια στρογγυλή πιατέλα. Αδειάζω την μαύρη γκανάζ στην μισή ταρτιέρα και την λευκή στην άλλη μισή. Πιάνω την πιατέλα και την κουνάω με προσοχή μέχρι να ενωθούν καλά στην μέση οι δύο κρέμες. Με τις ελάχιστες κρέμες που έχουν απομείνει στα δύο μπολ, διακοσμώ την τάρτα.

    blank
  2. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

    blank
  3. Κόβω και σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτα δύο σοκολάτες φουντούκια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση