Μουστοκούλουρα μαλακά

1
Add to Favorites
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Ανενεργό
Ενεργό
-
Σε μια λεκάνη (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο και χτυπάω καλά ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν καλά.
-
Ρίχνω την κανέλα και το γαρύφαλλο και αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, ελαστική με λαδωμένη υφή.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. -
Το κόβω σε κομμάτια με βάρος περίπου 50 γρ. και τα πλάθω σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, δηλαδή στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου.
-
Στρώνω ένα μεγάλο ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζω εκεί τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 εκ. απόσταση. Σκεπάζω το ταψί με ένα άλλο ταψί (χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα μουστοκούλουρα για 15 – 20 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν επάνω σε μια σχάρα.
Exciting!