προορισμός…γεύση!


\n
\n
\n
\nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
\n
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
\nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
\nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
\nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με πλούσια θρεπτικά συστατικά! Οι φράουλες αποτελούν πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.

Semifreddo με φράουλες, αβοκάντο και βασιλικό

Prep Time 15 min Rest Time 6 hour Total Time 6 hrs 15 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ντύνω με μεμβράνη μια κλασσική, μακρόστενη φόρμα για κέικ φροντίζοντας να εξέχει αρκετά η μεμβράνη από τα πλάγια

  2. Βάζω το αβοκάντο, το μέλι, τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα

  3. Aνοίγω την κρέμα καρύδας και την αδειάζω σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για να αφρατέψει

  4. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω το μείγμα του αβοκάντο και τις φράουλες και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ

  5. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα και αφήνω στην κατάψυξη για 6 ώρες

  6. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω το σεμιφρέντο σε μακρόστενη πιατέλα

  7. Στολίζω με κόκκινα φρούτα, τα φυστίκια Αιγίνης, κόβω σε φέτες και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...