προορισμός…γεύση!

Απόλυτα δροσερή και εύκολη κρέμα με εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση. Μπορείτε φυσικά να βάλετε ότι χυμό σας αρέσει αρκεί να είναι έντονος σε χρώμα για να υπάρχει η διχρωμία στην εμφάνιση.

Prep Time 15 min Cook Time 10 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 25 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την κρέμα πορτοκάλι: Σε μια κατσαρόλα βάζω τον κρύο χυμό και το κορν φλάουρ

  2. Ανακατεύω με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτω τη ζάχαρη

  3. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να γίνει χλιαρή

  5. Για την κρέμα βανίλια: Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το κορν φλάουρ

  6. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί μέσα στο γάλα χωρίς να υπάρχουν σβόλοι

  7. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά

  8. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά μέχρι να δέσει

  9. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ

  10. Βάζω τις δύο κρέμες σε δύο κανάτες και αδειάζω σε μικρές δόσεις εναλλάξ μέσα στη φόρμα

  11. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει

  12. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την κρέμα σε μια πιατέλα και στολίζω με φέτες πορτοκάλι

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...