προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 25 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κρέμα πορτοκάλι

Για την κρέμα βανίλια

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα πορτοκάλι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τον κρύο χυμό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτω τη ζάχαρη. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να γίνει χλιαρή.

Για την κρέμα βανίλια

  1. Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτω το κορν φλάουρ. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί μέσα στο γάλα χωρίς να υπάρχουν σβόλοι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά μέχρι να δέσει.

  2. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Βάζω τις δύο κρέμες σε δύο κανάτες και αδειάζω σε μικρές δόσεις εναλλάξ μέσα στη φόρμα. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

  3. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την κρέμα σε μια πιατέλα και στολίζω με φέτες πορτοκάλι.

Keywords: δίχρωμη κρέμα ψυγείου βανίλια-πορτοκάλι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση