προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κρατάω ολόκληρους 4 από τους μπεζέδες και θρυμματίζω με τα χέρια μου τους υπόλοιπους.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κρέμα κάστανου, το ρούμι, 100 γρ. από το τυρί κρέμα και 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

  3. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (συνήθως φτιάχνω εύκολα μια δική μου αυτοσχέδια, κόβοντας μια μικρή άκρη από τη γωνία μιας νάιλον σακουλίτσας τροφίμων. Εκεί, προσαρμόζω ένα ρύγχος με δοντάκια, για ροζέτες).

  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω και πάλι με το σύρμα ή το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω και αυτό σε μια αυτοσχέδια σακούλα ζαχαροπλαστικής που ετοιμάζω με τον τρόπο που περιέγραψα πριν.

  5. Βάζω στον πάτο ενός γυάλινου ποτηριού μία ροζέτα μαρέγκας. Ρίχνω με το κορνέ μια δόση κρέμας κάστανου και στη συνέχεια, με το άλλο κορνέ, ρίχνω άλλη μια στρώση από το μείγμα γιαουρτιού. Κατόπιν σκορπίζω λίγο θρυμματισμένο μαρόν γλασέ και τέλος σκεπάζω με μια δόση από το μείγμα κάστανου. Διακοσμώ με λίγο θρυμματισμένο μπεζέ και λίγο ακόμα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ.

  6. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα τρία ποτήρια. Σερβίρω αμέσως.

Note

*Ροζέτες μαρέγκας σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, που θα βρείτε έτοιμες σε όλα τα καλά ζαχαροπλαστεία. Τα περισσότερα τις διαθέτουν έτοιμες, ωστόσο ίσως χρειαστεί αν τις παραγγείλετε 1 ημέρα πριν. Διαλέγετε με μέγεθος τέτοιο ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στον πάτο του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε

Keywords: mont blanc στο ποτηρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση