προορισμός…γεύση!

\n \n||

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

λαβράκια με ελιές, σταφύλια και πατάτες «τσακιστές»

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 10 min Cook Time 40 min Rest Time 1 min Total Time 51 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE είναι µία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε ωµέγα-3 λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ιώδιο, μαγνήσιο και κάλιο. ∆ιεθνείς μελέτες συνδέουν την κατανάλωση φρέσκου ψαριού µε υγεία, ευζωία και μακροζωία. Συγκεκριμένα, το λαβράκι περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ισάξια με αυτή του κρέατος, με μικρότερο όμως ποσοστό κορεσμένου λίπους. Είναι πλούσιο σε φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για την οστική υγεία καθώς και για τη βέλτιστη νευρολογική λειτουργία. Η συνταγή αυτή προσφέρει επαρκή ποσά αντιοξειδωτικών ουσιών τόσο από το ελαιόλαδο όσο και από τις ελιές και τις ρώγες σταφυλιών, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, όπου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας και βιταμίνη D, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Τέλος, ο συνδυασμός υδατανθράκων με πρωτεΐνες του ψαριού με τις πατάτες, κρατούν το γλυκαιμικό φορτίο του γεύματος σε χαμηλά επίπεδα.

Υλικά

Για τις πατάτες

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τις πατάτες:

  1. Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίζω με κρύο νερό. Αλατίζω και βράζω για 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και θα πρέπει οι πατάτες να έχουνμαλακώσει ελαφρά (αλλά να υπάρχει και κάποια αντίσταση στο πηρούνι). Σουρώνω τις πατάτες και τις αφήνω λίγο να κρυώσουν μέχρι να μπορώ να τις αγγίξω. Τοποθετώ τις μισοβρασμένες πατάτες σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να «τσακίσουν». Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και σκορπίζω τα μυρωδικά. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι και ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: λαβράκια ελιές

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση