προορισμός…γεύση!


\n
\nDR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.

pinit
0 Add to Favorites

Λαβράκια με ελιές, σταφύλια και πατάτες «τσακιστές»

Prep Time 10 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις

  2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνω τις ελιές και τις ζεματίζω για 3-4 λεπτά

  3. Τις σουρώνω και τις μεταφέρω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί

  4. Προσθέτω τα σταφύλια, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά

  5. Αλατοπιπερώνω καλά τα ψάρια και τα στρώνω επάνω στα σταφύλια

  6. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το κρασί, σκορπίζω το θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνω το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο

  7. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά

  8. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα ψάρια

  9. Για τις πατάτες: Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίζω με κρύο νερό

  10. Αλατίζω και βράζω για 20 λεπτά περίπου

  11. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και θα πρέπει οι πατάτες να έχουνμαλακώσει ελαφρά (αλλά να υπάρχει και κάποια αντίσταση στο πηρούνι)

  12. Σουρώνω τις πατάτες και τις αφήνω λίγο να κρυώσουν μέχρι να μπορώ να τις αγγίξω

  13. Τοποθετώ τις μισοβρασμένες πατάτες σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να «τσακίσουν»

  14. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και σκορπίζω τα μυρωδικά

  15. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι και ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά

author-sign

Δείτε επίσης...