προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 1 hour Total Time 2 hrs Servings: 10

Υλικά

Για το ζελέ τριαντάφυλλο

Για τα muffins

Εκτέλεση

Για το ζελέ

  1. Βάζω σε ένα μπολ το νερό και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
    Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το σιρόπι τριαντάφυλλο να ζεσταθεί. Προσθέτω το διάλυμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει καλά. Παίρνω μια παγοκύστη απ’ αυτές που έχουμε στην κατάψυξη για τα παγάκια και βάζω μέσα ½ κεράσι. Γεμίζω τις κυψελίδες της με το ζελέ τριαντάφυλλο. Βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον για να μισοπαγώσουν.

Για τα muffins

  1. Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, αφράτη κρέμα. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω μια μια κουταλιά από το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα.

  3. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για muffins. Γεμίζω τις θήκες με το μίγμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
    Βγάζω τα ζελεδοπαγάκια από την κατάψυξη και βάζω από ένα ζελεδάκι στο κέντρο του κάθε μάφιν βυθίζοντάς το ελαφρά.
    Ψήνω τα μάφιν για 30 λεπτά.

  4. Μόλις τα βγάλω από το φούρνο, τοποθετώ άλλο ένα ζελεδοπαγάκι για να λιώσει και να γεμίσει το κέντρο του muffin.

author-sign

Δείτε επίσης...