προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 8

Υλικά

Για το ρύζι

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους,τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτω το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα στο κατσαρολάκι και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτω τη βανίλια και ανακατεύω καλά.  Αδειάζω την κρέμα σε ένα κρύο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτεται) και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

Για το ρύζι

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω πασπαλιστά το ρύζι.  Ανακατεύω και αφήνω το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Για το μπακλαβά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 22-24εκ. και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στρώνω τα δύο πρώτα φύλλα κρούστας στη φόρμα, ραντίζω με λίγο βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα καρυδιού.  Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας όλα τα φύλλα. Ξεσκεπάζω την κρύα κρέμα και προσθέτω στο μπολ και το φουσκωμένο ρύζι. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν οι κρέμες και να αναμειχθούν καλά. Αδειάζω την κρέμα στη φόρμα και ισιώνω καλά.  Με ένα ψαλίδι, κόβω τα φύλλα που εξέχουν από τη φόρμα και τα ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο και ψήνω την τάρτα για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Keywords: Μπακλαβάς,με,κρέμα,ρυζιού
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *