προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα σμέουρα είναι εξαίσια διατροφική επιλογή αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

Prep Time 10 min Cook Time 20 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 30 mins Servings: 1

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, την ζάχαρη, το ξύσμα και τους χυμούς

  2. Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω στην άκρη για 1 ώρα μέχρι τα σμέουρα να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους

  3. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω την γρεναδίνη και βράζω τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας

  4. Ρίχνω λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνω μια γραμμή στο κέντρο

  5. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη

  6. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνω να κρυώσει

author-sign

Δείτε επίσης...