προορισμός…γεύση!

\n

\n
\n

\n
\n
\n
\n

\n

Αφράτα και γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με ολόκληρη μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας.

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά, τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι

  2. Δουλεύω με τον γάντζο για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη

  3. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1-1½ ώρα να φουσκώσει

  4. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια

  5. Πλάθω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλή μπάλα

  6. Τοποθετώ 1 μπάλα ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο

  7. Τοποθετώ στην άκρη του φύλλου 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες (τοποθετώ τα φετάκια όρθια) και απλώνω πάνω από τις φέτες 2-3 κουταλιές πραλίνα

  8. Τυλίγω τη ζύμη μέχρι τη μέση και με ένα μαχαίρι, κόβω το υπόλοιπο φύλλο σε λεπτές λωρίδες

  9. Συνεχίζω το τύλιγμα του φύλλου ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολάκι με λεπτές λωρίδες

  10. Γυρίζω τις άκρες του ρολού και τα ενώνω στην άκρη

  11. Μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

  12. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζω τα μπριος για 30 λεπτά να φουσκώσουν

  13. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C

  14. Aλείφω τα μπριοσάκια με χτυπημένο ασπράδι αυγού και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...