προορισμός…γεύση!

Μία ντελικάτη μους γιαουρτιού συνοδεύει το τραγανό φύλλο καταϊφι.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

φωλιες απο κανταϊφι με μους γιαουρτιου και σιροπι πορτοκαλιου

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Μία ντελικάτη μους γιαουρτιού συνοδεύει το τραγανό φύλλο καταϊφι. Εκτός από το σιρόπι πορτοκαλιού που σας προτείνω, μπορείτε να το σερβίρετε με ένα σιρόπι φράουλας ή γλυκό βύσσινο.

Υλικά

Για τις «φωλιές»

Για τη μους γιαουρτιού

Για το σιρόπι πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις φωλιές:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  2. Ανοίγω το κανταΐφι με τα δάχτυλά μου ώστε ξεχωρίσουν οι ίνες όσο γίνεται και να γίνει αράτο και αραιό. Το χωρίζω σε 12 ίσα μέρη. Παίρνω 12 μικρά μπολάκια (ή 12 φλιτζάνια τσαγιού) και τα τοποθετώ αναποδογυρισμένα σε ένα μεγάλο ταψί. Καλύπτω κάθε μπολάκι (ή φλιτζάνι) με ισάριθμα μέρη κανταϊφιού, εφαρμόζοντας και πιέζοντας τις ίνες καλά σε κάθε μπολ. Με ένα φαρδύ πινέλο αλείφω τα κανταΐφια, για να κολλήσουν πάνω στα μπολάκια. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω τα κανταΐφια για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρώς.

    blank

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι πορτοκαλιού:

  1. Βάζω όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζω για 7 – 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    blank
  2. Μόλις ψηθούν τα κανταϊφια τα αφαιρώ με προσοχή από τα μπολ ή τα φλιτζάνια όπου ψήθηκαν, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα «φωλιάς» και τα βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Περιχύνω τις «φωλιές» με σιρόπι, αφήνοντας κατά μέρος μερικές κουταλιές, για το σερβίρισμα. Τις αφήνω να κρυώσουν.

    blank

Για τη μους γιαουρτιού:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) χτυπάω τη φυτική κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.

    blank
  2. Γεμίζω τις «φωλιές» με τη μους γιαουρτιού και σκορπίζω πάνω τους τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλω, μοιράζω και τις κομμένες φράουλες ή τα βύσσινα ή τα καραμελωμένα πορτοκάλια σε κάθε μους. Περιχύνω με λίγο σιρόπι πορτοκαλιού που είχα αφήσει κατά μέρος και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 12


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: φωλιες απο κανταϊφι μους γιαουρτιου σιροπι πορτοκαλιου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση