προορισμός…γεύση!

Σαλάτα με βασιλικά σύκα, σταφύλια, μπρεζάολα και φέτα

Σαλάτα με βασιλικά σύκα, σταφύλια, μπρεζάολα και φέτα

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Total Time 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για την βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Πλένω τα σύκα, τα κόβω στα τέσσερα και τα απλώνω στο ταψάκι. Ρίχνω τα σταφύλια, τα φουντούκια και τη φέτα. Κόβω το κρεμμύδι στα τέσσερα και χωρίζω τα «φύλλα» του ένα ένα. Τα μεταφέρω κι αυτά στο ταψί και ραντίζω όλα τα υλικά με ελαιόλαδο.

  3. Ψήνω στο γκριλ για 10 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ανακατεύω απαλά ώστε να ροδίσουν ολόγυρα.

Για τη σαλάτα

  1. Πλένω το σπανάκι και το στεγνώνω καλά. Ανακατεύω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ραντίζω το σπανάκι με τη μισή ποσότητα. Το μεταφέρω σε μια πιατέλα και σκορπίζω τα ψημένα υλικά. Απλώνω και την μπρεζάολα και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σταφύλια
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *