προορισμός…γεύση!

Μοντέρνο και παραδοσιακό συνυπάρχουν σ’ αυτό το απίθανο γλύκισμα. Το παραδοσιακό σαραγλί γεμιστό με παγωτό. Αν δεν σας αρέσει το καϊμάκι μπορείτε να βάλετε ότι γεύση θέλετε.

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 40 min Cook Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 11 mins Servings: 28 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μοντέρνο και παραδοσιακό συνυπάρχουν σ’ αυτό το απίθανο γλύκισμα. Το παραδοσιακό σαραγλί γεμιστό με παγωτό. Αν δεν σας αρέσει το καϊμάκι μπορείτε να βάλετε ότι γεύση θέλετε.

Υλικά

για το σιρόπι

για τη γέμιση και το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για το σιρόπι:

 1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 4-5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό πριν το χρησιμοποιήσω.

  blank

Για τα σαραγλί:

 1. Αυτό που είναι βασικότερο είναι να βρείτε μια βέργα (ξύλινη ή μεταλλική) όχι πολύ λεπτή και όχι πλαστική, γιατί τα σαραγλί θα μπουν στο φούρνο μαζί με τη βέργα. Μια ιδέα είναι να ενώσετε πολλά καλαμάκια για σουβλάκια ή να χρησιμοποιήσετε τον λεπτό πλάστη που ανοίγετε το φύλλο, αρκεί να τον χωράει ο φούρνος σας.

  blank
 2. Ανοίγω με προσοχή το φύλλο Βυρητού και το σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα για να το διατηρήσω φρέσκο και να μην ξεραθεί.

  blank
 3. Απλώνω ένα φύλλο επάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ την βέργα από την στενή πλευρά στο κέντρο του φύλλου. Διπλώνω το φύλλο επάνω στη βέργα και αλείφω καλά με βούτυρο.

  blank
 4. Κυλάω την βέργα με προσοχή και τυλίγω το φύλλο γύρω της χωρίς να το πιέζω πολύ. Σουρώνω για να κάνει τις ιδιαίτερες ζάρες και με ένα μαχαίρι χαράζω σε 2 ή 3 κομμάτια χωρίς να αφαιρέσω την βέργα. Βάζω την βέργα με τα σαραγλί σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα. Αν δεν διαθέτετε πολλές βέργες μπορείτε να τα ψήσετε σταδιακά. Επίσης, αν ο πλάστης χωράει 2 φύλλα δίπλα-δίπλα μπορείτε να τα τυλίγετε ταυτόχρονα.

  blank
 5. Αλείφω καλά με λιωμένο βούτυρο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

  blank
 6. Βγάζω τα σαραγλί από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Αφαιρώ τα σαραγλί από τις βέργες και τα ρίχνω λίγα λίγα στο χλιαρό σιρόπι. Δεν τα αφήνω για πάνω από 1 λεπτό. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω επάνω σε σχάρα να στραγγίξουν.

  blank
 7. Αφήνω το παγωτό να μαλακώσει λίγο ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Βάζω το παγωτό σε σακούλα ζαχαροπλαστική και γεμίζω τα σαραγλί. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μικρό κουτάλι.

  blank
 8. Βάζετε τα σαραγλί στην κατάψυξη για να παγώσουν καλά.

  blank
 9. Σερβίρω με λίγες κουταλιές γλυκό βύσσινο.

  blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 28


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: σαραγλί γεμιστό παγωτό καϊμάκι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση