προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 2 ώρα Rest Time 15 λεπ Total Time 2 ώρες 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Απλώνω το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ισιώνω καλά. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και το πασπαλίζω με την πάπρικα.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ρόκα, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.

Για το ρολό

  1. Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο απλωμένο μπουτάκι. Τυλίγω το μπουτάκι σε ρολό και το δένω σφικτά με σπάγκο μαγειρικής, σε κοντινά διαστήματα. Το βάζω σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί (ιδανικά στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας) και το περιχύνω με το κρασί, το ελαιόλαδο και το νερό. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα.

  2. Μόλις περάσει η 1 ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω τις πατάτες γύρω από το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι πατάτες και ρολό να μαλακώσουν καλά. Αν το νερό σωθεί στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνω λίγο ακόμα, ζεστό.

  3. Αφήνω το ρολό να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώ τους σπάγκους, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω, συνοδεύοντας με τις πατάτες.

Keywords: κατσικάκι ρολό γεμιστό με πράσα,κατίκι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση