προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 260

Υλικά

για τη γέμιση

για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα ρίχνω λίγα λίγα στο μούλτι και τα χοντροθρυμματίζω. Βάζω τα αράπικα φυστίκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω καλά μέχρι να φύγουν οι φλούδες τους. Ρίχνω τα καθαρισμένα φυστίκια στο μούλτι και τα χοντροτρίβω. Ρίχνω τα αμύγδαλα και τα φυστίκια σε ένα μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύω καλά.

Για τις φλογέρες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανοίγω το πακέτο με το φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας, το ξεδιπλώνω, με την μακριά πλευρά του προς το μέρος μου. Κόβω όλα τα φύλλα μαζί, σε 4 φαρδιές λωρίδες. Αλείφω με βούτυρο την πρώτη λωρίδα και βάζω στην άκρη της μια μεγάλη κουταλιά γέμιση. Γυρίζω τις άκρες της λωρίδας φύλλου προς τη γέμιση και κατόπιν τυλίγω σε ρολάκι.

  2. Βουτυρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετώ εκεί το ρολάκι. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.

    Αλείφω με βούτυρο όλα τα ρολάκια και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Bγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω τις φλογέρες να κρυώσουν εντελώς.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 4-5 λεπτά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι επάνω στις κρύες φλογέρες και τις αφήνω για 4-5 λεπτά. Γυρίζω με προσοχή τις φλογέρες για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και τις μεταφέρω σε μια πιατέλα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φλογέρες με αμύγδαλα,αράπικα φιστίκια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση