Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό.

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει
-
Προσθέτω τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι της λεβάντας και βράζω για 10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά
-
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει για 10 λεπτά
-
Το σουρώνω και το αδειάζω ξανά στην καθαρισμένη κατσαρόλα
-
Προσθέτω τα φέτες ροδάκινου και τις πιέζω ελαφρά ώστε να μισοβυθιστούν στο σιρόπι
-
Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν τα ροδάκινα από τη λεβάντα, ανακατεύοντας τα πότε-πότε
-
Μοιράζω από μία μπάλα παγωτό σε ατομικά μπολ ή σε βαθιά πιάτα
-
Από πάνω βάζω φετούλες ροδάκινου, περιχύνω με το σιρόπι και σερβίρω αμέσως