προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Rest Time 6 hrs Total Time 6 hrs 15 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Ζεσταίνω το νερό και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά.

  2. Προσθέτω τον καφέ και το ποτό, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Το μεταφέρω σε ένα ανοξείδωτο ή πλαστικό μπολ, κατά προτίμηση ρηχό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στην κατάψυξη για 4 - 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να παγώσει καλά.

  3. Κάθε 30 λεπτά βγάζω το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι, για να θρυμματιστεί.
    Μοιράζω τη γρανίτα σε μπολ ή σε φαρδιά ποτήρια και τη σερβίρω. Αν θέλω, συνοδεύω με 1 - 2 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Keywords: γρανιτα με καφε

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Yummy