προορισμός…γεύση!

Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια.

pinit
0 Add to Favorites

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 4 hour Total Time 5 hrs Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Στον κάδο του μίξερ πάγκου βάζω το νερό και τη μαγιά, ανακατεύω με ένα πιρούνι για να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ

  2. Τα δουλεύω με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη, μέτρια ζύμη, όχι πολύ μαλακή

  3. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό σημείο, για 2½ – 3 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο

  4. Μετά, ζυμώνω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να ξεφουσκώσει και με τον πλάστη την ανοίγω σε ένα ορθογώνιο φύλλο με πάχος 2 εκ

  5. Στρώνω με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο μέτριο ταψί, απλώνω εκεί το φύλλο μου, βάζω το ταψί σε μια μεγάλη, καθαρή σακούλα (π

  6. χ

  7. του σούπερ μάρκετ), τη δένω καλά και την αφήνω σε ένα ζεστό σημείο για άλλη 1 ώρα, μέχρι και πάλι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο

  8. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  9. Βγάζω το ταψί από τη σακούλα και με το δάχτυλό μου κάνω παντού στη ζύμη λακκουβίτσες

  10. Σε καθεμία βάζω από ένα κομμάτι κεράσι

  11. Πασπαλίζω τη φοκάτσια με την κρυσταλλική ζάχαρη και την ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ζαρώσουν τα κεράσια

author-sign