προορισμός…γεύση!

Paris Brest πασχαλινό με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη ζάχαρη σε 3 δόσεις, περιμένοντας να λιώσει η πρώτη δόση πριν ρίξω την επόμενη. Μόλις λιώσει και η τελευταία δόση ρίχνω τα φουντούκια, ανακατεύω για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω τα φουντούκια με την καραμέλα τους σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν. Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και τα κάνω σκόνη σε μικρές δόσεις στο μούλτι.

Για τη ζύμη

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι το αλεύρι να ενωθεί με όλα τα υλικά σε μια ενιαία μάζα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 20 εκ. σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα.

  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαρολαστικής με στρογγυλή μύτη και σχεδιάζω ένα κύκλο ζύμης επάνω στο σχέδιο. Ακολούθως φτιάχνω έναν δεύτερο κύκλο μέσα στον πρώτο. Τέλος, σχεδιάζω έναν ακόμα κύκλο ζύμης επάνω στους δύο πρώτους. Αλείφω τη ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ.

  4. Ψήνω το στεφάνι για 15 λεπτά στους 200°C. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω για ακόμη 15 λεπτά. Χαμηλώνω για ακόμη μια φορά τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα. Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και κατόπιν ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάζω σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω τα 30 γρ. βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

  2. Μεταφέρω την κρέμα στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τα 70 γρ. βούτυρο και την σκόνη καραμελωμένων φουντουκιών. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη.

Για την συναρμολόγηση

  1. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το στεφάνι στη μέση. Δημιουργώ ροζέτες κρέμας σε όλη την κάτω κομμένη ζύμη και σκεπάζω με την επάνω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και διακοσμώ με πασχαλινά σοκολατένια διακοσμητικά.

Keywords: paris-brest πασχαλινό κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Flavorful

  1. williambuttensha

    Flavorful