προορισμός…γεύση!

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

Στεφάνι πασχαλινό pinit
1 Add to Favorites
Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 16 λεπτά. Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα καραμελωμένα φουντούκια:

  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη ζάχαρη σε 3 δόσεις, περιμένοντας να λιώσει η πρώτη δόση πριν ρίξω την επόμενη. Μόλις λιώσει και η τελευταία δόση ρίχνω τα φουντούκια, ανακατεύω για να καραμελώσουν και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω τα φουντούκια με την καραμέλα τους σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν. Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και τα κάνω σκόνη σε μικρές δόσεις στο μούλτι.

    blank

Για τη ζύμη:

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι το αλεύρι να ενωθεί με όλα τα υλικά σε μια ενιαία μάζα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 20 εκ. σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα.

    blank
  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαρολαστικής με στρογγυλή μύτη και σχεδιάζω ένα κύκλο ζύμης επάνω στο σχέδιο. Ακολούθως φτιάχνω έναν δεύτερο κύκλο μέσα στον πρώτο. Τέλος, σχεδιάζω έναν ακόμα κύκλο ζύμης επάνω στους δύο πρώτους. Αλείφω τη ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με αμύγδαλα φιλέ.

    blank
  4. Ψήνω το στεφάνι για 15 λεπτά στους 200°C. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω για ακόμη 15 λεπτά. Χαμηλώνω για ακόμη μια φορά τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα.

    blank
  2. Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και κατόπιν ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάζω σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω τα 30 γρ. βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

    blank
  3. Μεταφέρω την κρέμα στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τα 70 γρ. βούτυρο και την σκόνη καραμελωμένων φουντουκιών. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη.

    blank

Για την συναρμολόγηση:

  1. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το στεφάνι στη μέση. Δημιουργώ ροζέτες κρέμας σε όλη την κάτω κομμένη ζύμη και σκεπάζω με την επάνω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και διακοσμώ με πασχαλινά σοκολατένια διακοσμητικά.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες
Θερμίδες απο λίπη
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη g
Κορεσμένα λίπη g
Τρανς λιπαρά g
Χοληστερόλη mg
Νάτριο mg
Ποτάσσιο mg
Ολικοί Υδατάνθρακες g
Φυτικές Ίνες g
Σάκχαρα g
Πρωτεϊνη g

Βιταμίνη Α %
Βιταμίνη C %
Ασβέστιο %
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ %
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο %
Χρώμιο %
Μολυβδαίνιο %
Χλωρίδιο %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: paris-brest πασχαλινό κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση