προορισμός…γεύση!

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 25 mins Total Time 55 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 30 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σόδας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά. Σταδιακά, προσθέτω το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη λεία και εύπλαστη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.

  3. Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή «κοτσιδάκια» ή ό,τι άλλου σχήματος θέλω και τα αρδιάζω στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω για 20 - 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κουλούρια, κουλουράκια, κανέλα, πορτοκάλι,

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme