προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 60 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χτυπάω στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με το κρασί, αλάτι και πιπέρι, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα «φτερό», μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Ρίχνω μετά το μπέικιν πάουντερ και την κεφαλογραβιέρα και χτυπάω καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τέλος, ρίχνω τα καλά στυμμένα καρότο και σπανάκι και χτυπάω για 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν καλά στη ζύμη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.

  3. Βγάζω τη ζύμη και την αφήνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβω μικρά κομμάτια, με μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πλάθω σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μου: στρογγυλά κουλουράκια με πάχος 1/2 δαχτύλου, κοτσιδάκια, σαλίγκαρους κ.ά. και τα βάζω στη λαμαρίνα. Με ένα πινελάκι τα αλείφω με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με τους διάφορους σπόρους και τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ροδίσουν, απλώς να στεγνώσουν και να παραμείνουν αφράτα.

Keywords: κουλουρακια καροτο σπανακι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση