προορισμός…γεύση!

Κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

Κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Total Time 45 mins Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι ή ταψάκι 22 εκ.
    Βάζω στο μούλτι τα αμύγδαλα και το ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. Αδειάζω την αμυγδαλόσκονη σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύω καλά.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το άρωμα αμυγδάλου. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και κουνάω δυνατά για να απλώσει ισόποσα. Μισοβυθίζω τα κομμένα σύκα και πασπαλίζω με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
    Ψήνω το κέικ για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι βγαίνει στεγνό, αποσύρω από το φούρνο.
    Αφήνω το κέικ να κρυώσει και κόβω σε τρίγωνα κομμάτια. Αν θέλω, σερβίρω με λίγο παγωτό βανίλια.

Keywords: κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει: Τυρόπιτα στο τηγάνι – Μία διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης μας συνταγής! – Made in Greece

    […] και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής […]

  2. Eve_nkld

    Flavorful

  1. Eve_nkld

    Flavorful