προορισμός…γεύση!

Κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι ή ταψάκι 22 εκ.
    Βάζω στο μούλτι τα αμύγδαλα και το ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. Αδειάζω την αμυγδαλόσκονη σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύω καλά.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το άρωμα αμυγδάλου. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και κουνάω δυνατά για να απλώσει ισόποσα. Μισοβυθίζω τα κομμένα σύκα και πασπαλίζω με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
    Ψήνω το κέικ για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι βγαίνει στεγνό, αποσύρω από το φούρνο.
    Αφήνω το κέικ να κρυώσει και κόβω σε τρίγωνα κομμάτια. Αν θέλω, σερβίρω με λίγο παγωτό βανίλια.

Keywords: κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

1 Comment

Απάντηση