προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Rest Time 4 hour Total Time 4 hrs 30 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη αλλά να μην πάρει βράση το γάλα. Χαμηλώνω τη φωτιά και, σταδιακά, ρίχνω το σιμιγδάλι, πασπαλιστά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα. Μαγειρεύω το μείγμα, πάντα με διαρκές ανακάτεμα, μέχρι να πήξει και να γίνει μια πυκνή κρέμα. Ρίχνω το ξύσμα, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά, Σκεπάζω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντας την στην επιφάνεια της κρέμας ώστε να μην σχηματιστεί πέτσα, και αφήνω κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνω μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα (ή βάζω σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκ.). Στα τοιχώματα της φόρμας στερεώνω όρθια τα πουράκια, εναλλάξ ανά τέσσερα (δηλαδή τέσσερα με γέμιση κακάο και τέσσερα με γέμιση βανίλιας), ώστε να ντύσω καλά τα τοιχώματα, χωρίς κενά. Στον πυθμένα της φόρμας βάζω μια καλή στρώση από τα μισά μπισκότα πτι μπερ, με τη σοκολάτα προς τα πάνω, καλύπτοντας καλά όλο τον πυθμένα, χωρίς κενά. Αδειάζω από πάνω τη μισή ποσότητα από την κρέμα σιμιγδαλιού και τη σκεπάζω με τα υπόλοιπα μπισκότα πτι μπερ, με τη σοκολάτα προς τα κάτω. Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκεπάζω την τούρτα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 4 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η κρέμα να παγώσει και να σφίξει καλά.

  2. Τη βγάζω, αφαιρώ τη μεμβράνη και αλείφω την επιφάνειά της με τη μαρμελάδα σύκο. Διακοσμώ με τα φρέσκα σύκα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τούρτα με πουράκια,σύκα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση