προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Rest Time 1 hr Total Time 2 hrs Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 170  °C Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το φύλλο

Για την κρέμα

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την κρέμα

  1. Παίρνω ½ φλιτζάνι από το γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί.

  2. Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζω το ζέσταμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και το μείγμα να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για μερικά λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν στην κρέμα.

  3. Μεταφέρω την κρέμα σε καθαρό μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. Ανοίγω το φύλλο κανταΐφι και τραβάω τις ίνες τους για να αφρατέψουν. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και το αφρατεύω για να βραχεί καλά από το βούτυρο.

  2. Παίρνω μακρόστενες λωρίδες φύλλου και τις στρώνω στη φόρμα αφήνοντας να εξέχουν από τα τοιχώματα, φροντίζοντας να την καλύψω καλά και να μην υπάρχουν κενά.

  3. Ξεσκεπάζω την κρέμα, την αφρατεύω με το σύρμα και τη μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σκορπίζω λίγα από τα καρύδια και κάνω μακριά κορδόνια κρέμας. Πασπαλίζω και πάλι με καρύδια και τα καλύπτω με κρέμα. Γυρίζω με προσοχή όσο κανταΐφι περισσεύει από τα τοιχώματα της φόρμας έτσι ώστε να σκεπάσω καλά την κρέμα.

  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αερόθερμο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Βγάζω το κανταΐφι από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  5. Χωρίς να το ξεφορμάρω, ραντίζω με το ζεστό σιρόπι και το αφήνω να σταθεί για 1 ώρα πριν το αναποδογυρίσω. Σερβίρω πασπαλίζοντας με καρύδια.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

    Κανταΐφι στεφάνι με κρέμα και καρύδια
Keywords: κανταΐφι, καταΐφι, κρέμα, καρύδια, εύκολο, σιροπιαστό,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *