προορισμός…γεύση!

Κέικ με φυστικοβούτυρο, μήλο και σάλτσα αλατισμένης καραμέλας

Κέικ με φυστικοβούτυρο, μήλο και σάλτσα αλατισμένης καραμέλας

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 15 mins Servings: 10

Υλικά

Για την αλατισμένη καραμέλα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το κέικ

  1. Αλείφω με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί 20-22 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τη ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο, το μαλακωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το χυμό μήλου. Τα χτυπάω όλα με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω τα κομματάκια μήλου και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κέικ να φουσκώσει καλά.
    Το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά, το ξεφορμάρω επάνω σε μια σχαρίτσα μέχρι να κρυώσει τελείως.
    Απλώνω την σάλτσα αλατισμένης καραμέλας και σερβίρω.

Για την αλατισμένη καραμέλα

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και την αφήνω να λιώσει. Κατά διαστήματα ανακινώ την κατσαρόλα (δεν ανακατεύω) για να λιώσει εντελώς. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να παίρνει κεχριμπαρένιο χρώμα, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Χρειάζεται αρκετή προσοχή γιατί μόλις ρίξω το βούτυρο, φουσκώνει πολύ το μείγμα.

  2. Αφού λιώσει το βούτυρο, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω πάλι με μεγάλη προσοχή, γιατί θα φουσκώσει το μείγμα.

  3. Μόλις ενσωματωθεί και η κρέμα γάλακτος προσθέτω τον ανθό αλατιού, ανακατεύω καλά και αφήνω την σάλτσα στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Note

Αν μου περισσέψει σάλτσα αλατισμένης καραμέλας την διατηρώ σε αποστειρωμένο βάζο μέχρι και 2 εβδομάδες.
Όταν θελήσω να την ξαναχρησιμοποιήσω θα πρέπει να την ζεστάνω λίγο για να γίνει και πάλι ρευστή.

Keywords: κέικ με φυστικοβούτυρο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!