προορισμός…γεύση!

Πλακόπιτες τυρένιες με μέλι και κανέλα

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 3 λεπ Rest Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 8 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη ρακή ή το τσίπουρο, και λίγο αλάτι. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύω συνεχώς με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5 λεπτά. Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνω για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζω τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνω για ακόμη 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Για τις πίτες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα τυριά, το μέλι και την κανέλα.

  2. Τοποθετώ ένα μπαλάκι ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό πιτάκι. Βάζω στο κέντρο 1-2 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα των τυριών και με τα δάχτυλά μου «σηκώνω» τη ζύμη γύρω από το δισκάκι φέρνοντάς την στο κέντρο για να εγκλωβίσω το τυρί. Πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να κλείσει καλά και βάζω το πιτάκι και πάλι στον πάγκο. Πιέζω απαλά με τον πλάστη και ανοίγω την πίτα διαμέτρου περίπου 15-18 εκ. Βάζω την πιτούλα στην άκρη, την σκεπάζω και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσω με όλες τις πίτες.

  3. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Βάζω μια μια τις πίτες και τις ψήνω για 1-1½ λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

  4. Τις σερβίρω ζεστές με μέλι και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και κανέλα.

Keywords: πλακόπιτες τυρένιες μέλι κανέλα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Supreme

  1. madelainecota32

    Supreme