προορισμός…γεύση!

Τέλειες πλακόπιτες που μπορείτε να τις σερβίρετε και για πρωινό αλλά και για επιδόρπιο. Μοιάζουν με τις κρητικές σφακιανές πίτες αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 3 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 24 λεπτά. Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τέλειες πλακόπιτες που μπορείτε να τις σερβίρετε και για πρωινό αλλά και για επιδόρπιο. Μοιάζουν με τις κρητικές σφακιανές πίτες αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη ρακή ή το τσίπουρο, και λίγο αλάτι. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύω συνεχώς με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5 λεπτά. Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνω για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζω τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνω για ακόμη 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

    blank

Για τις πίτες:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα τυριά, το μέλι και την κανέλα.

    blank
  2. Τοποθετώ ένα μπαλάκι ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό πιτάκι. Βάζω στο κέντρο 1-2 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα των τυριών και με τα δάχτυλά μου «σηκώνω» τη ζύμη γύρω από το δισκάκι φέρνοντάς την στο κέντρο για να εγκλωβίσω το τυρί. Πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να κλείσει καλά και βάζω το πιτάκι και πάλι στον πάγκο. Πιέζω απαλά με τον πλάστη και ανοίγω την πίτα διαμέτρου περίπου 15-18 εκ. Βάζω την πιτούλα στην άκρη, την σκεπάζω και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσω με όλες τις πίτες.

    blank
  3. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Βάζω μια μια τις πίτες και τις ψήνω για 1-1½ λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

    blank
  4. Τις σερβίρω ζεστές με μέλι και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και κανέλα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 10


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πλακόπιτες τυρένιες μέλι κανέλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση