προορισμός…γεύση!

Μια γαλατόπιτα που θα απολαύσετε, αφού τα αρώματα από το τσίπουρο και το πορτοκάλι την κάνουν πολύ ιδιαίτερη. Το φύλλο δεν χρειάζεται να το ανοίξετε πάρα πολύ λεπτό. Αρκεί να εξέχει αρκετά από το ταψάκι για να μπορέσετε να το γυρίσετε σε στεφάνι.

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 45 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 16 mins Servings: 2 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μια γαλατόπιτα που θα απολαύσετε, αφού τα αρώματα από το τσίπουρο και το πορτοκάλι την κάνουν πολύ ιδιαίτερη. Το φύλλο δεν χρειάζεται να το ανοίξετε πάρα πολύ λεπτό. Αρκεί να εξέχει αρκετά από το ταψάκι για να μπορέσετε να το γυρίσετε σε στεφάνι.

Υλικά

Για το φύλλο

Για την κρέμα

Επιπλέον υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για την κρέμα:

 1. Βάζω σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτω σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αραιώσει ο χυλός και να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  blank

Για τη ζύμη:

 1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τον γάντζο για 5 λεπτά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ζύμωμα για 5 λεπτά ακόμη. Τυλίγω το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί.

  blank

Για τις γαλατόπιτες:

 1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και τα αφήνω στην άκρη.

  blank
 2. Βάζω το πρώτο κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγω σε φύλλο διαμέτρου 32-35 εκ. Μεταφέρετε το φύλλο στο βουτυρωμένο ταψάκι (διάμετρο 24 εκ.), αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Το αλείφω με βούτυρο και πασπαλίζω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο και το μεταφέρω επάνω από το πρώτο. Βουτυρώνω κι αυτό το φύλλο και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

  blank
 3. Χτυπάτε με το σύρμα την κρέμα για να αφρατέψει και αδειάζω την μισή ποσότητα μέσα στο ταψάκι με τα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από την κρέμα.

  blank
 4. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα δύο ακόμη κομμάτια ζύμης και την υπόλοιπη κρέμα.

  blank
 5. Αλείφω την κρέμα με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με κανέλα και ψήνω τις γαλατόπιτες για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

  blank
 6. Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

  blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: γτόπιτα τραγανό

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

 1. Flavorful

Απάντηση